GÜZ DÖNEMİNDE YERİNDE UYGULAMA DERSİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

GÜZ Dönemi Yerinde Uygulama Hakkında Bilgi

GÜZ DÖNEMİNDE YERİNDE UYGULAMA DERSİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

-          Yerinde Uygulama Dersi, haftada 1 gün firmaya uygulamaya gittiğiniz, 14 hafta boyunca devam eden uygulama dersidir. Bir dönem boyunca 14 iş gününü tamamlamanız gerekmektedir.

-          Yerinde Uygulama Dersi önümüzdeki dönem Meslek Yüksek Okullarının 2. Sınıflarında fakültelerin ise 3. Ve 4. Sınıflarında bulunmaktadır. Bölümünüzde Yerinde Uygulama Dersinin olup olmadığı, varsa hangi dönemde olduğu ile ilgili https://ebs.aydin.edu.tr/ linkinden   “Eğitim Öğretim Programları” sekmesinden bölümünüze, bölümünüzden de “Ders Planı” sekmesine tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.

-          2021-2022 Güz Döneminde Yerinde Uygulamalar 04 Ekim 2021 haftası itibari ile başlayacaktır.

-          Uygulama yerinizi kendiniz bulabileceğiniz gibi üniversitenin yayınladığı ilanlara da başvurabilirsiniz.

-          Uygulama ve staj öğrencisi alacak firmaların duyuruları ve part-time/full time iş ilanları için “@iaukariyerim” intagram hesabımızı ve www.kariyer.aydin.edu.tr web sitemizi takip edebilirsiniz.

-          Yerinde Uygulama dersinden başarılı veya başarısız olunduğu takdirde genel not ortalamanız etkilenmemektedir. Yerinde Uygulama defteriniz değerlendirilirken dersten geçtiğinizde P Harf notu, dersi veremediğiniz taktirde F harf notu alınmaktadır.

-          Uygulama için firmasını belirlemiş olan öğrencilerimiz ders seçimlerini gerçekleştirdikten sonra dönemin ilk haftası UBİS-Yerinde Uygulama sekmesi üzerinden “Yerinde Uygulama Formunu” doldurmalıdır ve danışmanı tarafından onay almalıdır. Öğrencilerimiz uygulamasına FORMU DOLDURMADAN başlayamamaktadır.

-          Doldurulan form onaylandığında UBİS-Yerinde Uygulama Sekmesinden “Zorunlu Staj Formunuza ve Yerinde Uygulama Defterinize” PDF olarak ulaşabilirsiniz. Uygulamanız son bulduğunda teslim işlemleri için yine aynı sekme üzerinden defterinizi ve zorunlu staj formunuzu tek bir PDF halinde sisteme yüklemeniz gerekmektedir.

-          Öğrencilerimiz, Yerinde Uygulama süresince Üniversitemiz tarafından "SGK İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası" kapsamında güvence altına alınmaktadır.

18.01.2021